Voetbalclinics van ‘Bicentini’

Antilliaans Dagblad:

Van een onzer verslaggevers

Willemstad – De vertegenwoordigers van de Fundashon Bicentini – vernoemd naar de eerste Antilliaanse voetbal ler die een profcontract kreeg bij NEC – zaten afgelopen maandag in de klassen van de Br.Rigobertusschool om daar lessen te volgen te midden van de scholieren.

Om een goede indruk te krijgen van het onderwijs op Curaçao volgden de spelers een les in het Papiaments. Daarna werd een sportproject uitgevoerd met alle kinderen van de school. De voetbalochtend werd afgesloten met een ’interland’ tussen de Fundashon Bicentini en de Rigobertus-school. Lokale internationals en supporters zongen het Curaçaose volkslied uit volle borst mee. Het duel eindigde in 5-5. In de beslissende strafschoppenserie waren de lokale talentjes net te sterk. Vol trots tilden de leerlingen de Kopa Bicentini in de lucht. Volgend jaar zal de Bicentini Foundation voor de derde keer terugkomen en er alles aan doen om de cup mee naar huis te nemen. De Fundashon Bicentini heeft de school een donatie geschonken, zodat de school sportmaterialen kan aanschaffen voor de kinderen. De Stichting is vanuit Nederland naar Curaçao gekomen om vooral veel voor jonge-
ren uit de wijken te doen met sport en spel. Verder heeft de Fundashon Bicentini een fundraising gehouden in Nederland. Het opgehaalde bedrag zal op Curaçao worden besteed aan projecten. Gedurende het verblijf op Curaçao zullen er dagelijks clinics met de jeugd in de kans(arme) wijken en buurten waaronder Seru Fortuna. Er staan voetbalwedstrijden tegen lokale teams gepland, een bezoek aan een kindertehuis en een ziekenhuis en verder een fundraising ten behoeve van de Stichting.

Facebooktwitteryoutube
TOP