Stichting Bicentini Foundation wordt ondersteund door de beste keepers van Nederland.

Stichting Bicentini Foundation wordt ondersteund door de beste keepers van Nederland.
Keeper Eloy Room is al ambassadeur en international van Curaçao, en Jasper Cillessen misschien één trapje hoger het Nederlands Elftal, en zo proberen we met de stichting ook steeds stappen te maken.
Op één van de armste wijken van Curaçao heeft Jasper toch te maken gehad met een aantal absolute penalty killers. Bondscoach Louis van Gaal wisselde Jasper onlangs op het WK in Brazilië, maar in de wijk Juan Domingo had Jasper het moeilijk tegen de enthousiaste en fanatieke kinderen van de wijk. De kinderen konden onder anderen ook hun kunsten vertonen met penaltyschieten. De keeper van het Nederlands Elftal was zeer gedreven en wilde natuurlijk zijn doel schoonhouden, maar helaas tot grote vreugde van de vele kinderen die aan de voetbalclinic meededen had Jasper het toch een aantal keer voor het nakijken, waar hij natuurlijk wel om kon lachen. “ goh, wat zijn deze kans arme en minder bedeelde kinderen toch gedreven en je ziet gewoon die overlevingsdrang in hun hele drive” aldus Jasper.
De clinc begon om 15.00 uur welles waar op het heetst van de dag, maar geen kind die zich daar druk over maakt.
“ Het is toch altijd weer ongelooflijk om te zien, dat deze kinderen, sommige zelfs spelend op blote voeten, met zo weinig zo tevreden zijn” geeft Remko aan.
Vandaag is een start gemaakt met stichting Bicentini Foundation om de de wijk Juan Domingo uit hun isolement te halen. De kinderen moeten na schooltijd iets te doen hebben en dat gaat hier niet vanzelf. Voor het huis van de opperhoofd van de wijk Dhr.Adelina ligt een trapveldje van 20 bij 40, kei harde ondergrond van uitgedroogd zand, waar de dorens van de planten zelfs doorheen groeien. Van verlichting is geen sprake als het enigszins schemerig begint te worden, en daarbuiten ligt veel rotzooi met stenen, waar de kinderen zich aan zouden kunnen bezeren.
“ We gaan het rustig aan veranderen en opbouwen” aldus Remko.
Nu hebben we ze sportmaterialen geschonken, waarmee ze aan de slag kunnen, maar we gaan verder om er voor te zorgen dat al deze kinderen op (voetbal) schoen kunnen voetballen, wat dat doen ze hier toch het liefst. Het veld waar de kinderen spelen moet ook goed schoongemaakt worden, en daar gaan we ook gelijk mee aan de slag.
Er waren ook andere ouders van andere wijken aanwezig om deze geweldige sportmiddag van Fundashon Bicentini te komen aanschouwen, ook daar zijn afspraken mee gemaakt. De ouders geven we een laagdrempelige opleiding zodat ze zelf met hun kinderen na school bijvoorbeeld een toernooitje kunnen organiseren, structureel met de kinderen aan de slag kunnen. “ Het is toch de bedoeling dat de ouders in de wijken het zelf gaan doen, maar wij kunnen ze daarbij helpen. Het is mooi om te zien dat elke keer als ik weer kom, en dat is meestal om de 3 maanden per wijk, de vorderingen te aanschouwen. Het gaat natuurlijk niet altijd goed, maar dan bekijken we wat we kunnen veranderen, maar wel zodanig dat de cultuur niet vernietigd wordt. Vanuit Nederland verschepen we ook les(leer) materiaal voor de scholen, zodat de combinatie school en sport samenkomen.
De ambassadeurs van de Fundashon Bicentini zijn gewent aan de werkomstandigheden hier op Curaçao, maar voor Jasper was het een enorme ervaring die veel indruk op hem heeft gemaakt.
“ Echt geweldig dat een topspeler op het allerhoogste niveau, zoals Jasper Cillesen zich zo inzet voor de stichting, We kunnen de kinderen geen een mooier voorbeeld voorschotelen, het is een motivatie voor de jeugd, met als doel ook doormiddel van discipline, hard werken, en uit het criminele circuit te blijven, de absolute top uit hun zelf te halen op ieders niveau.
Tot 3 juli is Remko met zijn ambassadeurs op Curaçao actief in vele wijken, school en buurt.

Jasper DSC_0892_400 Jasper DSC_0916_400 Jasper DSC_0933_400Jasper DSC_0950_400 Jasper DSC_0957_400

Facebooktwitteryoutube
TOP