Skol Alablanka kan haar geluk niet op, door de donatie van sport, spel en leermaterialen van Fundashon Bicentini.

AMIGOE, 24 November 2015

Remko Bicentini is zeer blij met de dankbaarheid van Mevr. Gisela Haynes-Koenraad en de kinderen van skol Alablanka . Fundashon Bicentini heeft de school voorzien met leer en spelmaterialen.

Ook ontving de Alablankaschool schoolmeubilair, zoals schoolbanken, stoelen, kasten en bureau’s.

Stichting Bicentini Foundation in Nederland had dit  meubilair geschonken gekregen van de Tilburgse basisschool Lochtenbergh.

Met de kasten kon een mooie nieuwe bibliotheek ingericht worden, zodat de kinderen ook na schooltijd zich kunnen blijven doorontwikkelen. De school ontving van de Fundashon daarom ook de nodige les en leerboeken (AVI 1 t/m 8) om de bibliotheek hiermee verder in te richten.

De stoelen en tafels waren voor kleinere kinderen (groep 1,2 en 3)

Hoofd van de school Mevr. Gisela Haynes-Koenraad, heeft via haar schoolbestuur vernomen dat Kolegio don Sarto ( in Soto ) en Kolegio San Hose ( in Barber ) ook deze kleinere tafels en stoelen goed konden gebruiken, en ook een deel aan hen afgestaan.

“ Ik ben zeer onder de indruk hoe de scholen onder elkaar, mekaar hierin ook steunen en helpen, geweldig” aldus Remko Bicentini.

De Bicentini Foundation heeft zich ten doel gesteld om de jeugd op met name Curaçao verbeterde kansen te bieden op sociaal-maatschappelijk vlak maar ook op de arbeidsmarkt. Ieder jaar vallen er veel jongeren uit in het onderwijs. Ze behalen geen startkwalificatie en hun kansen op de arbeidsmarkt zijn van begin af aan erg zwak.  Zo worden er door het jaar heen diverse clinics gegeven aan kinderen in de armste wijken op Curaçao door onder andere ambassadeurs van de Foundation.

De Kolegio Iris Bruying school voor de jongste leerlingen zullen maar liefst 5 klaslokalen compleet veranderen doormiddel van schoolmeubilair uit Nederland.

“ Via de Tilburgse basisschool Lochtenbergh hebben we met de Fundashon Bicentini een donatie van meubilair ontvangen, en deze meubels  naar Curaçao verscheept” aldus Remko Bicentini.

Ook Directrice Mevr.Morela Mathilde en kleuter juffrouw Tiffany Kleinmoedig konden hun geluk niet op, en zijn zeer blij met de samenwerking die tot stand is gekomen.

De sport en les/leermaterialen zullen op scholen bijdrage om de schoolsportactiviteiten nog beter te kunnen ontplooien. Sinds we daarmee zijn begonnen is het heel mooi om te zien dat er op alle fronten vooruitgang wordt geboekt. “Je ziet die kinderen gewoon groeien, ze zijn steeds meer met sport bezig. Dit maakt hun toekomst stabieler en biedt ze later op die manier uiteindelijk betere kansen op de arbeidsmarkt” aldus Remko.

Krant Amigoe 21 nov 2015

Dec2015_SkolAlablanka01 Dec2015_SkolAlablanka02 Dec2015_SkolAlablanka03 Dec2015_SkolAlablanka04 Dec2015_SkolAlablanka05 Dec2015_SkolAlablanka06 Dec2015_SkolAlablanka08 Dec2015_SkolAlablanka09 Dec2015_SkolAlablanka10

Facebooktwitteryoutube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.