0

Bezoek aan de scholen Prinses Margriet en de Cola Debrotschool

De echte penalty killers lijken in Buena Vista te wonen, de ouders uit de wijk waren de grote motivatie.

Fundashon Bicentini bezocht de scholen Prinses Margriet en de Cola Debrotschool in de wijk Beuna Vista om ook daar een start te maken met ondersteuning van les, leer en sportmaterialen in combinatie met sport en naschoolse activiteiten voor de school kinderen.
Ouders stimuleerde hun kinderen om te komen sporten na schooltijd.
“ Ik bezocht de twee scholen op aanraden van Dhr. Milco Colina, hij wilde al zo lang dat er iets zou gebeuren in en rondom de wijk voor de kinderen” aldus Remko Bicentini.
De hoofd van de scholen waren zeer content en blij met de hulp die we ze kunnen gaan bieden, en dat het zo broodnodig was, heb ik ook met eigen ogen kunnen aanschouwen.
Op de scholen waren de kinderen van alle klassen niet te houden en we zijn naar de gesprekken ook direct aan de slag gegaan op het schoolplein. En ja, als de jongens en meisjes een bal zien, willen ze gelijk voetballen of trefballen, geweldig.
Schoolhoofd Mevr. Maureen Yeung-Carolina van de Cola Debrotschool heeft direct een brief opgemaakt die de kinderen mee naar huis kregen om aan hun ouders te geven, met de mededeling dat de Fundashon Bicentini een naschoolse sportactiviteit op het voetbalveld van Beuna Vista zou geven voor alle kinderen, jongens en meisjes.
“s’middags om 16.00uur kwamen vele ouders met de grootste complimenten hun kinderen brengen. Er werden onderlinge voetbal partijtje gespeeld, techniek oefeningen met een bal en wat ze toch altijd het liefste doen, penaty’s nemen. Doelman dit keer was niet Jasper Cillessen maar niemand minder dan de man van de wijk, Milco Colina” glunderd Remko Bicentini.
Milco heeft het fantastisch gedaan, het voelde gelijk goed aan toen hij met het idee van deze scholen kwam, en hij zet zich ook nog eens geweldig in op zo’n middag, door de allerkleinste kinderen en de meisjes apart te trainen, met leuke oefeningen.
Alle kinderen mochten 2 penalty’s nemen, en konden een echte Fundashon Bicentini medaille winnen door minstens 1 keer te scoren. Vele medailles werden uit gedeeld deze middag.
Als afsluiting ontving Milco Colina een partij ballen, zodat ze voorlopig even vooruit kunnen.
“we zullen ook een laagdrempelige opleiding verzorgen, zodat de ouders zelf ook van deze activiteiten kunnen organiseren en uitvoeren.
Het was een schitterende dag.

Penaltykillers_2015_DSC_0901 Penaltykillers_2015_DSC_0937 Penaltykillers_2015_DSC_0962 Penaltykillers_2015_IMG_7311 Penaltykillers_2015_IMG_7374

Facebooktwitteryoutube
TOP