Basisschool De Bolster schenkt leermaterialen voor de jeugd op Curaçao

Basisschool De Bolster2Basisschool De Bolster ondersteunt de stichting Bicentini Foundation met leer en leesboeken voor de scholen op Curaçao. “Kinderen die te zwaar zijn door te weinig beweging of dreigen het verkeerde pad op te gaan proberen we via naschoolse sportactiviteiten op een leuke en sportieve manier bezig te houden, maar dit alles gaat in combinatie met de scholen”, vertelt Remko Bicentini, oprichter van de stichting.

Afgelopen maand hebben we een hele partij sport en spelmaterialen vanuit Nederland verscheept, waarmee de ambassadeurs op het eiland aan de slag zijn.
“Basisschool de Bolster is een school voor speciaal onderwijs, waar lezen hoog in het vaandel staat en bijna alle kinderen op onze school vinden lezen ook nog erg leuk. We besteden hier als school veel aandacht aan”, aldus docente Eva Jansen. De leer en leesboeken die wij schenken aan de Stichting zijn wellicht niet meer de mooiste en de nieuwste, maar het zijn wel boeken waar al veel van de kinderen uit Wijchen uit hebben leren lezen. We weten dat onze bijdrage op deze manier een goede plek en een tweede leven krijgen en dat ze met veel plezier gelezen gaan worden. Wat betreft Basisschool De Bolster1unitleidster Marie-louise Benda van basisschool De Bolster zal de samenwerking met de Bicentini Foundation niet de laatste keer zijn.

“ Ik heb een school voor speciaal onderwijs op Curaçao, de Alloblanka school al bericht over de hulpmiddelen die hun kant op komen, en ze zijn daar nu al een plaatsje voor aan het inruimen zo blij zijn ze hiermee voor de kinderen, dus een tweede leven is begonnen”verteld Remko vol trots.

Facebooktwitteryoutube
TOP