Scholen ontvangen sport spel en leermaterialen

Fundashon Bicentini en Idsoline Molina van boekhandel Kresse hebben de afgelopen dagen de eerste 6 basisscholen voorzien met leer en spelmaterialen. De kinderen van de scholen waren zo blij dat ze niet konden wachten en zelf maar de leerboeken en sportmaterialen, onder andere voetballen en hockeysticks uit de pick-up haalden.
De Bicentini Foundation heeft zich ten doel gesteld om de jeugd op met name Curaçao verbeterde kansen te bieden op sociaal-maatschappelijk vlak maar ook op de arbeidsmarkt. Ieder jaar vallen er veel jongeren uit in het onderwijs. Ze behalen geen startkwalificatie en hun kansen op de arbeidsmarkt zijn van begin af aan erg zwak. Zo worden er door het jaar heen diverse clinics gegeven aan kinderen in de armste wijken op Curaçao door onder andere ambassadeurs van de Foundation.
LeermaterialenDaarnaast wordt er gezorgd voor begeleiding in het onderwijs en bij het zoeken van een geschikte baan of stage. Niet alleen de invulling maar ook de omgeving waarin een kind zich bevindt is van belang, dat beseft Bicentini zich ook heel goed. Daarom wordt er ook heel hard gewerkt om mogelijkheid te bieden om de jongeren op Curaçao na school te kunnen laten sporten onder begeleiding van lokale trainers opgeleid door de Foundation.
De jeugd wordt daardoor gemotiveerd en geïnspireerd om na school niet op straat te hangen maar op een sociaal-maatschappelijke wijze met elkaar om te gaan. “Nu zijn we op Curaçao en hebben we scholen voorzien van sport en leermaterialen zodat zij ook op school sportactiviteiten kunnen ontplooien. We daar mee begonnen en het is heel mooi om te zien dat er op alle fronten vooruitgang wordt geboekt. “Je ziet die kinderen gewoon groeien, ze zijn steeds meer met sport bezig. Dit maakt hun toekomst stabieler en biedt ze later op die manier uiteindelijk betere kansen op de arbeidsmarkt” aldus Remko.
Onder andere de basis scholen Kolegio Sur Herman Josepht, Skol Chaya Willems, Fatimaschool, Skol Alablanka , kunnen weer even vooruit met de AVI boeken voor de groepen 1 t/m 8.

Zie ook:
http://www.antilliaansdagblad.com/images/stories/adnews/2014/Juni/28-06-14/P01.pdf

 

Facebooktwitteryoutube
TOP