Fundashon Bicentini laat droom Glennon Haynes uitkomen

Krant Amigoe 17 juni 2013

WILLEMSTAD — Fundashon Bicentini heeft een start gemaakt om de droom van Glennon Haynes te kunnen laten uitkomen. Haynes – hij was een goede voetballer van Centro Dominguito – wil graag een sportcafé openen.

Op 10 mei 2005 speelde Haynes met Centro Dominguito tegen Victory Boys. Het zou geheel onverwacht zijn laatste wedstrijd worden. In een duel om de bal met zijn directe tegenstander kwam Haynes verkeerd terecht, waardoor hij zo ernstig geblesseerd raakte dat hij in een rolstoel belandde. Voor immer. “Toen Glennon mij het hele verhaal vertelde en aangaf in welke situatie hij zit, wist ik wat me te doen stond”, vertelt Remko Bicentini. “Ik wilde een poging gaan wagen om hem via mijn stichting de helpende hand te bieden. Hij rijdt nu in een oude en te kleine rolstoel omdat hij voor een grotere, elektrische rolstoel eenvoudig de middelen niet heeft. Ook zijn auto moet helemaal aangepast en omgebouwd worden, zodat hij weer zelf auto kan rijden. Hij moet dan ook nog eens naar Colombia voor controle en ook dat kan hij niet bekostigen.” Om zijn hoofd boven water te kunnen houden verkoopt Haynes nu lunches aan bedrijven, met bezorging. Bicentini: “Glennon staat zo positief in het leven, dat is geweldig! Hij heeft een grote droom, namelijk een eigen sportcafé in zijn eigen tuin. Het is zijn bedoeling dat die
voor het WK 2014 open kan gaan. Zo wil hij de jeugd in de buurt laten meegenieten van de WK-wedstrijden. Als het me lukt om Haynes te helpen, sla ik twee vliegen in één klap, want met de Fundashon Bicentini maken we ons natuurlijk vooral sterk voor de jeugd. Kijk, zijn rolstoel en de controles in Colombia zijn voor zijn gezondheid het belangrijkst, dus daar gaan we hem mee helpen, maar we gaan er tevens alles aan doen om zijn grote droom voor 2014 uit te kunnen laten komen.”

Facebooktwitteryoutube
TOP