WK Brazilië 2014 Curaçao

Brazilië en Duitsland wereldkampioen!
Fundashon Bicentini organiseerde zaterdag 21 en zondag 22 juni 2014 het grote WK Brazilië 2014 Curaçao voor de jeugd in het Maduro stadion.

Een voetbaltoernooi dat helemaal in het teken stond van de deelnemende teams aan het echte WK voetbal in Brazilië ! Voetballen op het officiële WK Brazilië 2014 Curaçao veld in het Maduro stadion van S.U.B.T.

Onder leiding van Remko Bicentini werden alle ingeschreven kinderen in twee leeftijdscategorie ingedeeld met dezelfde poule indeling als op het grote WK. Wedstrijden van 15 minuten. Zaterdag 21 juni werden alle voorronde wedstrijden gespeeld en zondag 22 juni de kwartfinale, halve finale en tenslotte de grote WK finale.
Alle deelnemers ontvingen een medaille als aandenken aan dit mega succes! en de kampioensfoto’s mochten ook niet ontbreken!

In de Categorie 7-9 jaar eindigde Australië op een geweldige 3e plaats door Griekenland te verslaan, maar de grote WK Kampioen is Brazilië geworden. In de spannende finale kwam er geen winnaar, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden en Brazilië daar het beste in was en de WK Bokaal wonnen.
In de Categorie 10-14 jaar eindige Spanje op de 3e plaats door Frankrijk in de halve finale te verslaan. De finale werd gespeeld tussen Mexico en Duitsland. Ook deze spannende finale bleef tot aan het einde van de wedstrijd spannend, want pas in de laatste minuut scoorde Duitsland de 1-0 en nog geen halve minuut daarna werd deze WK Brazilië 2014 Curaçao finale beslist door nog een schitterend doelpunt 2-0.

Beste speler van het toernooi in de Categorie 7-9 jaar is geworden Neverick Brunken
Beste speler van het toernooi in de Categorie 10-14 jaar is geworden Nichendrick Liberia

“Remko Bicentini was met zijn stichting Fundashon Bicentini zeer tevreden over het succes van dit WK Brazilië 2014 Curaçao , de grote opkomst, maar vooral het sociaal maatschappelijke karakter wat dit evenement met zich meedroeg. Veel individuele kinderen werden bij elkaar als team ingedeeld, om zo extra te leren om goed met elkaar om te gaan, om tot een goed resultaat te komen, namelijk wereldkampioen. Niet alleen de medaille maakte de kinderen blij, maar vooral het spelplezier en de absolute wil om te winnen, en het accepteren van verlies, was top’’ aldus Remko.